Vissza - Back - Retour



NEPTUNRA FELTÖLTÖTT VÉLEMÉNYEK

Alább hallgatók véleményét idézem, melyet a másodikosoknak a 2021-i őszi félévben előadott

Elméleti Mechanika A

tárgyhoz fűztek.


Minden véleményezőnek köszönöm, hogy vette a fáradságot az értékeléshez. Azért itt osztom meg a Neptun-ba írt véleményeket, hogy válaszolhassak is rájuk, talán hasznos olvasmány lesz.

Normál szint


"Nagyon tetszett a módszer, ahogyan a jelenléti órákat is felvettük, így vizsgára készülés közben azokat is könnyedén, jó minőségben újra lehetett nézni."

A teams nemcsak a távolléti órákhoz hasznos.


"A saját, és évfolyamtársaim értékelése alapján azt vettem észre, hogy a tárgyon átmenni nem nehéz, viszont jó jegyet szerezni az. Ez nem feltétlen probléma, csupán észrevétel, ugyanakkor úgy gondolom, hogy szorgalmi szinten jelest kapni nagyon nehéz, talán a legnehezebb teljesítmény az egész szakon."

Jól vette észre!  A negyedik félévi Elektrodinamika után nem változott a véleménye a vizsgánk nehézségéről?


"Az oktató nagyon jól végzi a munkáját. Jegyzetével és nagyon jó kommunikációs képességével érdekes órákat tart és csak ajánlani tudom másnak is, hogy vegyen részt az óráin."

Igyekeztem.


"Látható, hogy nagyon szereti ezt az órát tartani, és nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját. Ugyanakkor számomra az órák nehezen követhetőek voltak, nagyon könnyen kalandozik el más témákra, melyek zavarhatják az óra menetét, érthetőségét. Személy szerint a felvett órák újranézésével sokkal hatékonyabban tudtam tanulni, mivel át tudtam ugrani a tananyaggal nem kapcsolatos részeket. Azoknak a kivágásával viszont nagyon hasznosnak találtam a magyarázatait, az alapvetően is jól, szépen megírt jegyzetéhez hasznos kommentárokat fűz. A vizsgákon szerintem rendes volt, és rendkívül rugalmas."

Minden előjelű bírálatát vettem.


"Az órákon nagyon sokszor elkalandozik, nem releváns dolgokról beszél. Ezt azzal magyarázza, hogy a tárgy nehézsége miatt jó néha egy kis szünetet tartani. Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Annyit beszél más dolgokról, hogy így képtelenség leadni rendesen az anyagot, egyszerűen nincs rá ideje. Inkább 45 perc után tartson egy 15 perces szünetet, de azt a 45 percet beszélje végig a tananyagról, mint ahogy minden más tanár csinálja. Most 18 percenként megszakítja az előadást, iszonyú zavaró. Sajnos a táblára nem ír, hanem a jegyzetet vetíti ki, és azon magyaráz. Ezzel több baj is van. Az egyik, hogy így nagyon megnő a leadható anyag mennyisége, a táblára való írás egy mennyiségi keretet szabna a tárgynak (a vizsgára brutális mennyiségből kell felkészülni). A másik, hogy a jegyzetben a levezetések elég hiányosak, néha szóban mondja el, hogy egyik dologból hogy következik a másik, ez így nehezen követhető. Inkább írja le a táblára."

Köszönöm koherens véleményét. M
inden részletében negatív, fájlalom, hogy egyáltalán nem vált a javára a kurzus.

Elkalandozás: Részben igaz, sajnálom, ha a kulturális kitekintőkből nem profitált. A más tárgyakkal való szövevényes átfedésekről valóban túl sokat beszéltem önöknek, márpedig ezeket az oktatóknak egymás között kellene tisztázniuk.

18 perces megszakítások: Elmondtam önöknek, hogy oktatásmódszertani javaslat alapján kísérletképpen vezettem be, majd mivel nem vált be, megszüntettem. Mindezt nem említette a bírálatban, így tényleg érthetetlen.


Táblára írás: 
Nem emlékszik arra, hogy a félév első időszakában az órákat egy baleset miatt sínbe tett lábbal, ülve kellett tartanom, s később távoktatásra tértünk át?  Ezektől függetlenül, minként arról a kurzus elején tájékoztattam önöket, gerincsérülésem miatt nem tudok táblás órát tartani. Azután a szintén 3. félévi valószínűségszámítást vetítéssel adják elő, majd a 4. félévben az optikát is. Nálunk sok a más tárgyakkal átfedő rész, ezeket külön célszerű diákkal átvenni, hiszen korábban már hallották.

Nagy az anyag: Ha az egész új lenne, akkor valóban nagynak látszik. Csakhogy normál szinten a diák száma ~340, kevesebb, mint a két másik fenti vetített tárgyukban. Ráadásul hatalmas volt az átfedésünk más tárgyak tematikáival, az új anyag diáinak száma jóval kisebb. Továbbá a normál szintű anyagunk csökkentett a pár évvel ezelőttihez képest, miként ez kiviláglik a jegyzetből és a tételjegyzékből is.  Ezen felül idén először kizártam a más előadásokkal legerősebben átfedő tételeinket a vizsgánkról. A megmaradt normál szintű tételek közül még mindig jó néhány előfordul más tárgyaknál is. Mindezekről nem szólt, pedig a "brutális" jellegen erősen enyhítenek. 

Hiányosak a levezetések: Pedig részleteseknek szántam őket, aztán a szóbeli magyarázatom a levezetéseket még érthetőbbé akarta tenni, nem követhetetlenebbé. Ha kérdései maradtak fenn, remélem kihasználta a konzultációkat.




   Szorgalmi szint

Nem érkezett szöveges vélemény.
 



Utoljára érintve 2022. augusztus —  Last touched August, 2022 Touché la dernière fois en Août 2022.
Oldal vége - End of page - Fin du page