Vissza - Back - Retour



NEPTUNRA FELTÖLTÖTT VÉLEMÉNYEK

Alább hallgatók véleményét idézem, melyet a másodikosoknak a 2020-i őszi félévben előadott

Elméleti Mechanika A

(EM/A)

tárgyhoz fűztek.


Minden véleményezőnek köszönöm, hogy vette a fáradságot az értékeléshez. Azért itt osztom meg véleményeket, hogy válaszolhassak is rájuk, talán hasznos olvasmány lesz.


Alapszint


"Érződik a kurzuson, hogy nagyon különböző előképzettségű hallgatók vesznek részt rajta, az Oktatónak nehéz dolga van, hogy mindenkinek megfeleljen."

Köszönöm, hogy észrevette, mindenkinek nem is lehet, reális szintet próbálok beállítani.


"A konzultációs lehetőségek mindig nagyon jól jöttek, nem tudom hogy jelenléti oktatásban is szokott-e ilyet a tanár úr, de azok mindig sokat segítettek."

Korábban is ajánlottam, de a teams-en működött jól.


"Szerintem jó lenne, ha a tételjegyzékben rögzítve lenne, hogy melyik tételt hányas jegyre szánja az oktató."

Amikor áttekintjük a tételeket egy félév végi konzultáción, akkor jelzem. Ki is található, a más órákkal átfedő tételekkel ötösnél alacsonyabb jegy szerezhető.


"Kiváló tanárnak gondolom, de sajnos a képességei elvesznek a hatalmas anyagban.:( Bár ilyen sok mindent szerintem képtelenség jól leadni.:(
    Ha van rá ideje (pl. konzultációkon), akkor megmutatkozik hogy milyen jó hozzáállása van a tanításhoz, és hogy igazából kifejezetten jól tud magyarázni, ha nem szorítja annyira az idő. Nem tudom, hogy a többiek hogy voltak vele, de nekem tetszett amikor becsepegtetett egy kis irodalmat vagy történelmet is az órába, hogy azokról is tanuljunk.:)
    Ha esetleg van rá lehetőség, akkor mindenképp tehermentesíteném a Tanár urat, mindenki jól járna vele."

Köszönöm a gondos elemzést.



    Emelt szint
 

"Túlságosan sok idő megy el "egyeztetéssel, stratégiai megbeszélésekkel", és emiatt pótórákat kellett tartani, amikkel együtt sokkal több időt elvett a kurzus, mint ahogyan órarend szerint lett volna. Talán elég lenne egyszer elmondani a tantervegyeztetési problémákat, nem kell minden órán 10-20 perceket szánni rá."

Reális elvárás.

Mindazonáltal a négy másik átfedő tantárgy, melyek érintkező anyaga is változik, évente új feladat elé állítottak. De mindez valóban nem elsőroban önökre tartozik, az oktatóknak kell a problémát megoldani. 


"Sokat hallotam már korábban a kurzusról és magáról Györgyiről, és hát nem csalódtam. AZt mondták, hogy az egyik legizgalmasabb órám lesz, az egyik legkeményebb vizsgám az MSc/BSc alatt, és hogy az oktató egy nagyon okos ember, zseniális jegyzetet ír, és sokat mesél minden másról is, főleg "Dávid Gyusziról". Hát így lett. Imádtam a jegyzetet, zseniális munka, kinyomtattam és beköttettem a végső változatot, annyira jó. Sokat panaszkodik Györgyi, hogy mindent elmondanak helyette és csak ismétlés, de szerintem lebecsüli a munkáját. Senki sem mondja el úgy ahogy ő, és olyan magas szinten."


Érdemes volt...

  
"Szerintem lehetne több óra biztosítva neki, hiszen, nem lehet ennyi idő alatt feldolgozni ekkora anyagot, és úgyis konzultációkon történik a pótlás. (amik nagyon jó, hogy vannak, mert szükség és igény mindenképpen van rá)"

A konzultáción éppen az önök által kérdezett témákat tisztázzuk, ezért hatásos, teams-en pedig könnyebb megszervezni, így csináljuk később.

A távoktatásról:

"Így szerintem jobban is tudott működni, Jobban tudott az oktató magyarázni, illetve az, hogy fel voltak véve az előadások egy csoda volt! Nagyon jó és hasznos magyarázatokat mond élőben, sok óra nem alvástól mentett meg az, hogy vissza tudtam néha nézni egy-egy nehezbb részt."

Talán azért, mivel mindannyiunk figyelme a diákra összpontosult, nem terelte el azt róluk semmi más. Más oktatótól hallottam, gyorsabban tudott haladni teams-en.


"A vizsga beosztása nem volt átgondolt, és emiatt sokaknak kellett akár több órát várakoznia miután kidolgozta a tételét. Ez nagyon megnehezíti a vizsgázást, illetve a valóságos tudásról való számot adást."

Pedig át volt gondolva, elsőre négyen, aztán kétóránként hárman-hárman jöttek. Az első távvizsgám volt, sajnálom a várakoztatást. 

"Amíg ő oktatja ezt a tárgyat, addig lesz ez ennyire jó. KEllemesen csalódtam az oktatóban, zseniális munkát végez, látszik, hogy mindene a tanítás. Ha minden ember így csinálná a munkáját, akkor vasal kéne eltántorítani az emebreket, a munkahelyről, és nem munkaidővel ott tartani. Örülök, hogy ő tanított, emlékezetes volt, sajnálom azt, akinek már nem lesz szerencséje hozzá.

Megható.


"Gyakran nem volt teljes a tananyaggal kapcsolatos oktatói magyarázat."


Pedig erre nagy hangsúlyt fektettem. Sok függött attól, hogy a tisztelt hallgatók mennyire emlékeztek azt elsős mechanika tárgyakra.  Ha nem nagyon, akkor a magyarázatom valóban nem lehetett elegendő.  Kiegészítésképpen hirdettünk konzultációt, remélem kihasználta.


"Rengeteg energiát fektetett bele az oktatásba és elképesztően mélyen értette azt, próbálta is úgy átadni. Amikor magyarázott, az rendkívül hasznos is volt. Az egyetlen dolog, ami nagyon zavart, az az volt, hogy (főleg az első hetekben) a különböző külső körülmények (a matmódszerek tárgyunk anyaga, technikai körülmények) részletes taglalása, netalán az idő rövid voltára való panaszkodás során rengeteg idő ment el - ezeket megkerülve bizonyára az utolsó fejezetre is jutott volna idő, vagy mélyebben el tudtunk volna merülni egyes témákban."

Vettem mind a pozitív, mind a negatív kritikát.



Utoljára érintve 2022. augusztus —  Last touched August, 2022 Touché la dernière fois en Août 2022.
Oldal vége - End of page - Fin du page